طراحی باغ کلاسیک و مدرن

طراحی باغ کلاسیک

امروزه طراحی باغ کلاسیک یکی از مواردی است که مورد توجه بسیاری قرار گرفته است که بسته به سلیقه افراد می‌تواند طراحی شود. تفاوت‌هایی بین سبک‌ها وجود دارد. پیشنهاد می‌کنیم از طراحی باغ ویلا در اصفهان استفاده کنید.

طراحی باغ  کلاسیک

اگرچه  این سبک از طراحی متنوع است اما نسبت به طراحی ویلاهای دیگر کمتر است و بیشتر در طراحی نما از این گونه سبک استفاده می‌شود. در نمای ویلاهای کلاسیک نورپردازی از اهمیت خاصی برخوردار است و کمک می‌کند تا طراحی ویلاهای کلاسیک هر چه بیشتر زیبایی خود را نشان دهد.
در طراحی باغ کلاسیک می‌توان از ستون‌های بلند، پنجره‌های متقارن، دیوارهایی نسبتا بلند، سنگ‌های زیبا و همچنین اشیاء تزیینی از جمله آینه های دکوراتیو و یا کاغذ دیواری، مجسمه‌ها و یا حتی استفاده از رنگ‌های روشن را به کار برد.
همچنین می‌توان در طراحی داخلی ویلا از نورهای طبیعی و مصنوعی استفاده کرد. اما نکته قابل توجه در این سبک از طراحی این است که به دلیل وجود کارگزاری تزیینات، مصالح درجه یک سبک گرانی نسبت به دیگر طراحی‌ها بشمار می‌رود که برای کاهش هزینه‌های این سبک می‌توان از مصالح جایگزین همچون سیمان در طراحی نما، و یا حتی کمتر کردن تزیینات استفاده کرد.

ویژگی‌های باغ های کلاسیک

ویژگی‌های ویلاهای کلاسیک عبارت است از:

  1. حاشیه‌های نرم
  2. تقارن
  3. نقش رنگ در طراحی ویلاهای کلاسیک
  4. استفاده از چوب در طراحی ویلا کلاسیک
  5. طرح و الگوهای کلاسیک
  6. نقش قرنیز و گچ کاری در طراحی کلاسیک
  7. طراحی داخلی ویلا به سبک مدرن
  8. تفاوت نورپردازی در سبک مدرن و کلاسیک
  9. تفاوت در مواد اولیه و هزینه
  10. تفاوت در شکل معماری مدرن و کلاسیک
  11. طراحی نمای ویلاهای مدرن
  12. ترکیب سبک مدرن و کلاسیک

در ادامه هر یک از موارد فوق را بررسی خواهیم کرد.

1. حاشیه‌های نرم

همان طور که خطوط منحنی ایجاد یک حس آرامش را تداعی می‌کند خطوط تیز از یک قانون استفاده می‌کند و شاید به زیبایی خطوط منحنی به نظر نرسد.
در طراحی دکوراسیون‌های کلاسیک بیشتر از خطوط منحنی استفاده می‌شود برای مثال بالشتک‌ها و مبلمان گرم و نرم به نظر می‌رسند و خطوط تیز ندارند، تا به فضا حال و هوایی کلاسیک ببخشند.

2. تقارن

اصولا در طراحی باغ های کلاسیک همه چیز در تقارن و نظم خاصی است که تعادل در همه‌ی قسمت‌های آن قابل مشاهده است. مانند تابلوهایی که بر روی دیوار قرار دارد و یا فرش‌ها نیز دارای تقارن باشد. اما در این جا برخی ممکن است این شیوه را دوست نداشته باشند و به سبک‌های مدرن و تلفیقی علاقه‌ی بیشتری نشان دهند چرا که این گونه اشخاص روحیه تنوع طلبی دارند، اما اگر شما فردی هستید که بیشتر خواهان آرامش هستید ما سبک کلاسیک را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

3. نقش رنگ در طراحی باغ کلاسیک

رنگ‌ها در این طراحی محافظه کارانه‌اند. شناخت رنگ و علم کاربرد آن در معماری به ویژه طراحی داخلی جزوه موارد بسیار مهم به شمار می‌رود.
به طور کلی رنگ‌های قرمز، زرد و نارنجی و هر رنگی که به این موارد یاد شده نزدیک باشد، در گروه رنگ‌های گرم قرار می‌گیرد. می‌توان رنگ‌های سبز و آبی و هر چه به ترکیب این دو نزدیک‌تر باشد را در دسته رنگ‌های سرد نامید و بعضی از رنگ‌ها از جمله سفید، مشکی، طلایی، خاکستری، بژ و…….. را در دسته رنگ‌های خنثی قرار داد.
و اما در طراحی باغ های کلاسیک بر خلاف باغ های مدرن بیشتر از رنگ‌های خنثی استفاده می‌شود که از لحاظ روانشناسی حس ظرافت، رسمیت، قابل اعتماد بودن و قدرت را برانگیخته خواهد کرد.

4. استفاده از چوب در طراحی باغ کلاسیک

متریال‌های طبیعی یک نوع حس گرمی را به دکوراسیون داخلی می‌بخشند. که امروزه از چوب در طراحی استفاده زیادی می‌شود و اما استفاده از چوب در کنار متریال‌های دیگر یک حس زیبایی و تنوع را در مخاطب ایجاد می‌کند و همچنین باعث می‌شود فضا از یکنواختی دور شود.
در طراحی باغ ویلاهای کلاسیک از چوب و متریال‌هایی که به ظاهر چوب نزدیک‌تر باشد نظیر رنگ قهوه‌ای استفاده بسیاری می‌شود که ممکن است نرده‌ها، سقف و یا حتی تمام  نمای ساختمان از چوب درختان مختلفی استفاده شود که باعث می‌شود روحی گرم و جذاب بر فضا قالب شود و همچنین به فضا یک حالت راحتی نیز ببخشد.

5. طرح و الگوهای کلاسیک

از مشخصه‌های سبک کلاسیک می‌توان به  طرح‌های شطرنجی، راه راه و گلدار در فضای داخلی ویلا و همچنین فضای خارجی اشاره کرد. در طراحی داخلی اینگونه باغ ویلاها از پرده و پارچه‌های راه راه و پارکت‌هایی با طرح منظم و حساب شده استفاده کرد.

6. نقش قرنیز و گچ کاری در طراحی کلاسیک

اغلب ویلاهای کلاسیک دارای گچ کاری و قرنیز با جزییات زیبا همراه با رنگ‌های کلاسیک و معمولا به رنگ سفید و عاجی هستند. البته این به این معنا نیست که حتما لازم است قرنیز و گچ کاری سنتی طراحی شوند، اما لازم است که عنصر تعادل که مشخصه یک طراحی کلاسیک باغ است رعایت شود.

7. طراحی داخلی ویلا به سبک مدرن

و اما طراحی مدرن، وقتی فضای داخلی باغ ویلا کوچک است یا به اصطلاح نورگیر نیست بهتراست طراحی سبک مدرن برویم. مدرن به معنای تازه یاب شده و جدید است سادگی مهم‌ترین نکته‌ای است که در این نوع طراحی به چشم می‌خورد. در این نوع طراحی تجمل گرایی چندان جایی ندارد. در هنگام خرید لوازم داخلی برای ویلایی مدرن باید توجه داشت  تا بتوان به چیدمان ایده آل و مدرن دست یافت. در بحث هزینه سبک مدرن  و سبک کلاسیک، سبک مدرن هزینه مالی کمتری را در بر دارد. ویژگی این نوع دکوراسیون داخلی مناسب چیدمان ویلاهای کوچک است که استفاده از اشکال انتزاعی در طرح‌ها و وسایل و همچنین پرهیز از تزیینات و جزئیات اضافه در فضا از مشخصه‌های این نوع سبک به شمار می‌رود.

8. تفاوت نورپردازی در سبک مدرن و کلاسیک

نورپردازی در طراحی ویلاهای کلاسیک به آسانی قابل اجرا می‌باشد و می‌توان ویلا را با نور‌های افقی و عمودی جذابی مزین کرد که همین امر در طراحی ویلاهای مدرن به دلیل اینکه فقط از چند نوع متریال و مصالح نورپردازی می‌توان استفاده کرد کمی سخت‌تر به نظر می‌رسد اما نتیجه‌ی قابل قبولی را رقم می‌زند.

9. تفاوت در مواد اولیه و هزینه

در طراحی ویلاهای مدرن از مصالحی متفاوت نسبت به نوع کلاسیک استفاده می‌شود. در سبک‌های مدرن متریال‌های چوب، شیشه و سنگ بسیار مورد توجه و پرکاربرد هستند. که این سه متریال از نظر کیفیت مرغوب‌اند و ویلاهای مقاوم را تشکیل می‌دهند. در بحث رنگ هم با هم متناسب و هماهنگ‌اند و در یک هارمونی و طیف مناسب یکدیگر قرار می‌گیرند.

10. تفاوت در شکل معماری مدرن و کلاسیک

در سبک طراحی داخلی ویلاهای مدرن از اشکال مکعبی و گوشه‌داراستفاده می‌شود ولی در طراحی داخلی باغ های کلاسیک از اشکال منحنی کاربرد دارد. از دیگرشاخصه‌های معماری مدرن می‌توان استفاده از پنجره‌های بزرگ را نام برد که اکثرا حتی پنجره‌ها را نیز به شکل مکعبی طراحی می‌کنند. تقارن در طراحی مدرن به اندازه کلاسیک حائز اهمیت نمی‌باشد. اما باید در نظر داشت تا نتیجه نهایی منظم باشد. که این امر در طراحی کلاسیک یکی از قوانین اصلی می‌باشد که طرح دارای تقارن و تناسب باشد.

11. طراحی نمای ویلاهای مدرن

تفاوت اصلی که بین طرح کلاسیک و مدرن در طراحی نما وجود دارد حذف تزئینات و ساده‌تر شدن جزئیات و کاربرد ساده و صریح فرم‌ها در نما است. این نوع طراحی از قواعد طراحی و قوانین معماری مدرن پیروی می‌کند. مصالح مورد استفاده نیز بر خلاف نمای کلاسیک معمولا بیش از این نوع نما دیده می‌شود در این نوع نما می‌توان شکستگی بیش از حد در فرم‌ها را دید، همچنین فرم‌های نامتعارف و به هم ریخته نماها  که با هدف جذاب‌تر کردن نما صورت می‌گیرد که شاید نتیجه آن نامطلوب باشد.

12. ترکیب سبک مدرن و کلاسیک

برخی از افراد با ترکیب سبک مدرن و کلاسیک موافق هستند. که اگر این دو سبک را به درستی در کنار یکدیگر قرار دهند چیدمانی زیبا و شیک ایجاد خواهد شد. مثلا می‌توان از ترکیب پارچه‌های ساده (مدرن) و پارچه‌های گلدار (کلاسیک) برای دیزاین پرده ویلاهای خود استفاده کرد همچنین می‌توان از فرش‌های ایرانی که دارای طرح‌ها و نقشه‌های زیبایی هستند در کنار سبک مدرن استفاده کرد. ترکیب این دو سبک جلوه‌ی دیدنی به داخل ویلا می‌دهد.

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

Call Now Button